ΚΑΘΑΡΟ ΧΩΡΙΟ

Με το Πρόγραμμα "Καθαρό Χωριό" της Νεολαίας Αγίου Αντωνίου, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κοινότητα, φροντίζουμε την καθαριότητα στον Άγιο Αντώνιο, προστατεύουμε το Περιβάλλον, τα ζώα και βελτιώνουμε την εικόνα του χωριού μας.  

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ


ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΟΥΜΕ


ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΜΑΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:


Τη δυνατότητα να γίνουν «γονείς» ενός δέντρου θα έχουν οι κάτοικοι του Αγίου Αντωνίου, μικροί και μεγάλοι, μέσω του Προγράμματος μας, «Υιοθετώ Ένα δέντρο, φροντίζω το χωριό μου».
Τα δέντρα μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο, χρειάζονται έναν κουβά νερό (7-10λίτρα) και πότισμα 2 με 3 φορές την εβδομάδα ώστε να επιβιώσουν. Οι υψηλές θερμοκρασίες άλλωστε έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται κάθε καλοκαίρι αρκετά νεοφυτευμένα δέντρα.
📍Γι' αυτόν τον λόγο η Νεολαία Αγίου Αντωνίου ξεκινά και προτείνει αυτό το Πρόγραμμα, της υιοθεσίας νεοφυτευμένων δέντρων από όλους τους κατοίκους προκειμένου να τα βοηθήσουν να αναπτυχθούν. Μέσα από αυτή τη διαδικασία συμμετέχουμε όλοι, για να κάνουμε ένα χωριό πιο φιλικό στο περιβάλλον, με μια ουσιαστική φυσική ομορφιά, αφού το εγχείρημά μας θα γεμίζει από μικρές ενέργειες μελών και φίλων.
👌Το Σύστημα της Υιοθεσίας θα ξεκινήσει από την πρώτη αυτή δεντροφύτευση μας και θα έχει διάρκεια όλο το έτος.
👌Ποια είναι τα βήματα;
1. Συμμετέχω στην δράση της δεντροφύτευσης της Νεολαίας
2. Διαλέγω μαζί με φίλους και συμπολίτες μου τον δέντρο που θέλω να υιοθετήσω
3. Τοποθετώ το καρτελάκι υιοθεσίας πάνω στο δέντρο, για να γνωρίζω ποιο υιοθέτησα.
4. Δηλώνω το email Μου στην Γραμματεία της Νεολαίας μαζί με τα ονόματά μας.
5. Παραλαμβάνω το μικρό πιστοποιητικό υιοθεσίας της Νεολαίας
👌Ποια είναι η καινοτομία;
💻Μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας, κάθε τρεις ημέρες, αυτόματα θα αποστέλλεται στο email, υπενθύμηση στους εθελοντές που υιοθέτησαν κάποιο δέντρο ότι πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να το ποτίσουν και να το φροντίσουν.
Μέσα στην ιστοσελίδα του ΚΑΘΑΡΟΥ ΧΩΡΙΟΥ της Νεολαίας μαςδράση, θα μπορείτε να βρίσκετε την πορεία του περιβαλλοντικού προγράμματος, την πορεία της υιοθεσίας και φωτογραφίες για την δράση.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020
1. Οι δράσεις Καθαριότητας Γειτονιών θα ξεκινήσουν στις 17.30
Θα θέλαμε την συμμετοχή εθελοντών, γι'αυτό επικοινωνήστε μαζί μας για να χωριστούμε σε ομάδες.
2. Η Δεντροφύτευση και η Υιοθεσία Δέντρων θα ξεκινήσει στις 19.00.
📍Σημείο Συνάντησης Εθελοντών: Κοινότητα Αγίου Αντωνίου
3. Για τον Διαγωνισμό Φωτογραφίας, όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ατομικά ή με την ομάδα τους, θα έχουν την δυνατότητα από τις 16.00 έως τις 17.30 να δανειστούν επαγγελματική φωτογραφική μηχανή από τα Γραφεία μας στην Κοινότητα, για να βγάλουν τις πιο ωραίες φωτογραφίες και να συμμετέχουν στον Διαγωνισμό.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
email: neolaiaagiouantoniou@gmail.com
Instagram: neolaia_agiouantoniou 


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Παρασκευή 5 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί μία σειρά περιβαλλοντικών δράσεων. Στόχος μας, να ομορφύνουμε το χωριό μας. Για όποιον επιθυμεί να συμμετέχει στις δράσεις μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας, με κάποιο από τα μέλη μας, για την αποφυγή μεγάλης συνάθροισης. Τηρούμε πάντα τα μέτρα κοινωνικής απόστασης. Μένουμε ασφαλείς.
🌳 Δράσεις Καθαριότητας & Καλλωπισμού στις Γειτονιές των χωριών μας και σε κοινόχρηστους χώρους
🌳 Δεντροφύτευση: Θα σας ενημερώσουμε για την ακριβή ώρα.
🌳 Υιοθεσία Δέντρων: Ένα πρωτοπόρο Σύστημα Υιοθεσίας των νεοφυτευμένων δέντρων με σκοπό να συμβάλουμε όλοι στην προστασία και φροντίδα τους. Θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά επι του εγχειρήματος.
🌳 2ος Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα: Η φύση και το Περιβάλλον της (για μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού). Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως και θα διαρκέσει από 1 Ιουνίου έως 10 Ιουνίου.
🌳 Διαγωνισμός Φωτογραφίας με θέμα: το Περιβάλλον. Θα σας ενημερώσουμε για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό εκ νέου με κανόνες.
🌳 Διαδραστικό Εργαστήρι Εξ αποστάσεως για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου με θέμα την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και το ΠΛΑΣΤΙΚΟ. Θα πραγματοποιηθεί από τα παιδιά ενημερωτικό υλικό για την εκστρατεία μας υπερ της Ανακύκλωσης. Για όποιον επιθυμεί να συμμετέχει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Θα δοθεί ειδικό link πρόσβασης στην πλατφόρμα.
🌳 Συμμετοχή στο Green Challenge της Μεγαλύτερης Εθελοντικής Εκστρατείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος Let's Do it Greece. Θα σας ενημερώσουμε εκ νέου με νέο post.
#πρασινη_ατζεντα #καθαροχωριο2020
www.sillogosneolaias.webnode.gr
www.katharoxorio-silneolaias.webnode.gr
Οι δράσεις μας θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την πρόεδρο της Κοινότητας Αγίου Αντωνίου κυρία Πουρσανίδου Καλλιόπη και η Δράση της Δεντροφύτευσης με την Αντιδημαρχία Υπηρεσιών Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τον Αντιδήμαρχο Υπηρεσιών Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης κύριο Γκιζάρη Στέλιο για την έμπρακτη βοήθεια και προσφορά του.


ΔΡΑΣΕΙΣ:

1. Καθαριότητα Κοινόχρηστων Χώρων

Καθαρίσαμε περιμετρικά και εξωτερικά το γήπεδο του χωριού μας, έναν χώρο άθλησης και αναψυχής. /ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020

2. Καθαριότητα Κοινόχρηστων Χώρων

Καθαρίσαμε την Κεντρική Πλατεία του χωριού μας, ποτίσαμε και περιποιηθήκαμε τα παρτέρια μας. ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020

3. Πραγματοποιήσαμε την Δεντροφύτευση στο Πάρκο Κοινότητας

Φυτέψαμε 12 δεντρύλλια στο Πάρκο του Κοινοτικού Κτιρίου. /ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

4. Καθαρίσαμε το Δασάκι Αγίου Αντωνίου

Πραγματοποιήθηκε η καθαριότητα του Πάρκου στην είσοδο του χωριού. \ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

5. Καθαρίσαμε τις γειτονιές του χωριού μας

Πραγματοποιήθηκε η καθαριότητα των γειτονιών του χωριού και των κεντρικών δρόμων /ΙΟΥΝΙΟΣ 2020